A+ R A-

Konferencije Klubova


U sklopu priprema za predstojeću sezonu održane su konferencije klubova južnobanatskih liga.

Prvoligaši su se okupili u Izbištu na stadionu FK ’’Polet’’ 24.jula 2013. Prisutno je bilo 14 klubova ,a odsutni su bili ’’BAK’’ Bela Crkva i ’’Vojvodina’’ Crepaja. U okviru dnevnog reda obrađene  su pripreme za početak nove sezonu. Novi članovu ige su ’’Crvena zvezda’’ Pavliš, ’’Železničar’’ Pančevo kao i povratnik iz Vojvođanske lige ’’Kolonija’’ Kovin. Predsednik FSP Pančevo Dejan Santrač upoznao je klubove sa izmenama propozicija za predstojeću sezonu, gde  su posebno apostrofirane obaveze klubova kod licenciranja trenera i takmičenja mlađih kategorija. Nakon diskusije po pojedinim temama prešlo se na izvlačenje brojeva i utvrđivanje rasporeda za predstojeću sezonu, koja počinje 17.08.2013.godine.

 

Narednog dana 25.jula 2013. klubovi Druge JBPFL ’’Zapad’’ bili su gosti u Idvoru, gde je domaćin bio FK’’Polet’’ u prostorijama zadužbine ’’Mihajlo Idvorski Pupin’’. Prisutno je bilo 14 klubova, a odsutni su bili ’’Omladinac’’ Deliblato, ’’Borac’’ Pločica i ’’Budućnost’’ Ban. Brestovac.  Pored tekućih tema vezanih za propozicije takmičenja, centralna tema bila je podela ove lige u dve grupe. Novi sistem takmičenja u ovoj ligi obrazložio je predsednik FSPP Dejan Santrač. Klubovi su podeljeni u dve grupe ’’Sever’’ i ’’Jug’’ i nakon toga po dve prvoplasirane ekipe igraju mini ligu za prvaka. Prvak mini lige ulazi direktno u Prvu JBPFL, a drugoplasirani igra baraž za popunu Prve JBPFL. Grupa ’’Sever’’ broji 8 klubova, a grupa ’’Jug’’ 8 klubova. Klubovi su izrazili zadovoljstvo novim sistemom takmičenja, jer se značajno smanjuju troškovi takmičenja.

Konferencija Druge JBPFL ’’Istok’’ održana je 26.jula 2013.godine, a domaćin je bio FK’’Hajduk’’ Šušara u prostorijama Doma kulture u Šušari. Prisutno je bilo 15 klubova, a odsutni su bili samo predstavnici FK’’Borac’’ Veliko Središte. Klubovima su predočene promene u propozicijama, a najvažnija stvar za ovu ligu je smanjivanje lige na 14 klubova za sezonu 2014/15.god. Pored toga novina za klubove ovog ranga je da moraju da imaju i jednu selekciju mlađih kategorija u takmičenju ukoliko imaju ambicije da se plasiraju u viši rang. 

Zahvaljujemo se klubovima ’’Polet’’ Izbište, ’’Polet’’ Idvor i ’’Hajduk’’ Šušara na gostoprimstvu i organizaciji konferencija klubova.